Ombudsval till partikongressen

Två ombud för valkrets 4 Nybro-Emmaboda-Torsås ska väljas och valet hålls digitalt med en möjlighet att vid ett tillfälle rösta fysiskt för dom som inte kan eller vill rösta digitalt.

I höst, 3-7 november i Göteborg, håller partiet sin 41:a kongress och nu är det dags att välja ombuden som ska representera oss där.

Vårt partidistrikt har 11 ombud och vi är indelade i 6 olika valkretsar. Vi i Torsås tillhör valkrets 4 tillsammans med Nybro och Emmaboda. Tillsammans i vår valkretsen ska vi välja 2 ombud.

Valet genomförs digitalt i EasyVote, ett system partiet köpt in för att ställa om till att kunna genomföra slutna omröstningar digitalt 4-20 juni.
För dom som saknar BankID eller av annan anledning behöver rösta fysiskt så kan man göra det den lördagen den 12/6 kl 10:00-11:00.
Alla medlemmar har rösträtt, förutsatt att man betalat medlemsavgiften.

Rösta digitalt

Logga in i EasyVote

Gå till startsidan https://socialdemokraterna.easyvote.se/ när valet öppnat 4 juni fram till allra senast 20 juni

Klicka på ”Logga in” och fortsätt sedan med BankID motsvarande

Lägg din röst

Om du är med i röstlängden i ett aktivt val så dyker detta upp direkt på första sidan under fliken ”Val att rösta i” i EasyVote efter du loggat in. Du klickar på det val du vill rösta i, väljer kandidat/kandidater enligt instruktionerna i valet och klickar på ”Rösta” och sedan “Lägg röst”

Om du redan är inloggad när valet startar så kan du behöva uppdatera din webbläsare för att valet ska synas. Detta gör du enklast genom att trycka på Socialdemokraternas logotyp uppe i vänstra hörnet.

I detta valet ska 2 ombud väljas och alla ska rösta på två av kandidaterna.
Notera att du bara kan rösta en gång så välj noga.

Bekräfta din valsedel

Din röst är nu lagd och du kan logga ut.

Om du har problem att logga in eller inte ser några pågående val här så kontakta oss så att vi kan uppdatera röstlängden.

Rösta fysiskt

Lördagen den 12 juni kl 10:00-11:00 på Folkets Hus i Torsås

Där finns då två valförrättare som kommer logga in dig i EasyVote så att du kan lägga din röst.

Vänligen kom i god tid och håll ett omtänksamt mellanrum så håller vi nere smittspridningen.
Skulle du symptom, även milda, på valdagen ber vi dig stanna hemma och hör av dig så kan vi försöka lösa så att du får hjälp att rösta innan det digitala valet är över.

Regler för val av ombud till partikongressen 2021

Behöver du hjälp?

Kontakta valförrättare Ann-Britt Mårtensson på 076-835 37 52 om du behöver hjälp med att rösta.

facebook Twitter Email