Nominering till Räddningstjänstförbundet

Nominera ledamot till Räddningstjänsten Sydost senast 31/7

Räddningstjänsten Sydost är räddningstjänsten för kommunerna Oskarshamn, Högsby, Mönsterås, Emmaboda, Torsås, Nybro, Kalmar, Borgholm och Mörbylånga.

Räddningstjänsten Sydost (RTSO) är ett kommunalförbund med uppdrag att utföra den räddningstjänstverksamhet som åligger medlemskommunerna enligt Lagen om skydd mot olyckor (LSO). RTSO är räddningstjänsten för kommunerna Oskarshamn, Högsby, Mönsterås, Emmaboda, Torsås, Nybro, Kalmar, Borgholm och Mörbylånga.

Förbundet styrs av en förbundsdirektion som under 2023 består av kommunstyrelsens ordförande i medlemskommunerna.

Du kan läsa mer om Räddningstjänsten Sydost på hemsidan https://rtso.kalmar.se/

Är du intresserad av att bli ledamot i direktionen eller vill du föreslå någon som du tycker vore lämplig så tveka inte att nominera till vår valberedning.

Nomineringen nu är öppen fram till 31/7 och kommer att avhandlas i samband med S-gruppmötet måndagen den 4/9.

Den du nominerar ska vara valbar, tillfrågad och ha accepterat, ska vara någon som enligt din bedömning är lämplig att inneha uppdraget och måste såklart dela våra grundvärderingar samt vara eller vilja bli medlem i partiet.
Av nomineringen ska framgå den nominerades namn samt bostadsort, den bör dessutom innehålla kontaktinformation så som mobilnummer och E-postadress.

Nomineringar skickas till sammankallande i Valberedningen
Ann-Britt Mårtensson annbrittingrid@hotmail.com 076-835 37 52

Idag har vi ifrån Torsås en representant som tjänstgör som ledamot i räddningstjänstförbundets direktion, Henrik Nilsson Bokor (S) som också är ordförande i den konstituerande styrelsen.

facebook Twitter Email