Sugen på bokcirkel

Socialdemokraterna i Torsås tänker köra bokcirkel, alla intresserade är välkomna vill du vara med?

Tanken är att vi kör bokcirkeln över Zoom, att man ska kunna antingen köpa en egen bok eller få låna av oss, att ungefär 6 personer är lämpligt för bra diskussioner och att vi kör när vi kommer upp i det. Om det blir fler så kör vi fler cirklar.
Henrik Nilsson Bokor (S) har tagit fram 3 förslag på böcker, alla med utrymme för ideologiska reflektioner men på lite olika teman: Demokratins spelregler, vilka värderingar vårt parti är uppbyggda kring eller klimatkrisen med socialdemokratiska glasögon vad skulle du vilja läsa och diskutera kring?

Intresseanmälningar görs via ett google formulär där du anger vilken eller vilka böcker du är intresserad av och hur du skulle vilja att vi löser det med böckerna.
När vi fått ihop till en bokcirkel så hör vi av oss till de som anmält sig och kommer överens om detaljerna.

För att göra en intresseanmälan KLICKA HÄR

Sånt händer inte i Torsås

En bok skriven av Finn Bergstrand ifrån vår egen bygd. Han var i sitt yrkesliv ambassadör i UD med placering på många poster runt om i världen, bland annat i Afrika. Som pensionär har han tidigare, under pseudonymen Måns Ripa, skrivit många deckarromaner vilka ofta utspelar sig i våra trakter.

aktuellt inte minst med tanke på stormningen av USA:s kongress.

Året är 2022 och septembervalet har gett ett nytt parti egen majoritet såväl i riksdagen som ute i kommunerna. Grundlagarna sätts ur spel och de gamla partierna vågar inte bjuda motstånd. Prövningens stund har kommit också för den småländska samhällsordningen när de nya makthavarna i Torsås installerar sig i kommunhuset och tar en rad drastiska beslut som sprider oro och skräck i befolkningen. Otryggheten ökar när en populär politiker en natt blir mördad och gärningsmannen inte kan spåras upp. Polischefen kommissarie Olsson liksom den avsatta socialchefen Vendela Karlsson och advokaten Brodén i Kalmar förenar sig med andra Torsåsbor i kamp mot den nya politiska regimen. Dramat i Torsås får en sensationell upplösning som påverkar hela riket. ”Sånt händer inte i Torsås” är inte bara en deckare utan också ett försök till framskrivning av tendenser i det svenska politiska landskapet som det ter sig våren 2019. Vart är det på ytan trygga svenska samhället på väg?

https://www.adlibris.com/se/bok/sant-hander-inte-i-torsas-9789188263582

Vad är socialdemokrati?

En nyutgåva av knivskarpe ledarskribenten Anne-Marie Lindgren och minst sagt erfarne Ingvar Carlsson. Denna boken har färdigt studiematerial ifrån ABF och här garanteras spännande diskussioner om socialdemokratins grundläggande värderingar.

t.ex. vad betyder ordet frihet ur ett socialdemokratiskt perspektiv tillskillnad från ur ett liberalt

Socialdemokratin är och har länge varit den starkaste politiska kraften i Sverige och många andra länder. Men vad är socialdemokrati? Vilka idéer bygger den sin politik på? Hur ser dagens socialdemokrati på strukturer och samhällsförändring? Och hur kan arbetarrörelsens grundläggande värderingar om jämlikhet och frihet användas för att förstå och förändra dagens samhälle? Hur ska socialdemokratin ta sig an vår tids stora utmaningar: ökade klyftor, klimatförändringar, ofrivillig migration, urbanisering och digitalisering?I ”Vad är socialdemokrati?” återvänder Ingvar Carlsson och Anne-Marie Lindgren till socialdemokratins idégrund, men tar den in i vår tid. Detta är den nya utgåvan (2019) av den skrift som har en närmast legendarisk ställning inom arbetarrörelsen. Tidigare utgåvor har översatts till en mängd olika språk, varit inspirationskälla för många socialdemokrater i Sverige, men också smugglats in till progressiva frihetskämpar och rörelser i Afrika, Latinamerika och Asien. Nu kan 2020-talets utgåva av ”Vad är socialdemokrati?” förklara och inspirera dagens och morgondagens nyfikna, samhällsintresserade och engagerade människor.

https://www.adlibris.com/se/bok/vad-ar-socialdemokrati-9789188224972

Tiden rinner ut

En antologi från socialdemokratiska tankesmedjan Tiden som också ger ut tidsmagasinet Tiden, arrangerar seminarier mm.

hur kan röd klimatpolitik se ut

Hur ska socialdemokratin och resten av arbetarrörelsen ta sig an vår tids stora ödesfråga – klimatförändringarna – på 2020-talet? Hur ska omställningen kunna ske på ett så rättvist och hållbart sätt som möjligt? Frågorna är många. Ett antal möjliga svar finns i denna antologi. Men det brådskar. Tiden rinner ut…

I Tiden rinner ut får vi läsa flera intressanta perspektiv på en socialdemokratisk klimatpolitik för 2020-talet:
Torsten Kjellgren om hur arbetarrörelsen kan hantera
de viktiga men svåra intressekonflikter som klimat-
omställningen innebär
Emilia Bjuggren om klimatinvesteringarnas betydelse
Kajsa Borgnäs om hur industrin kan ställa om på ett smart sätt
Emil Bustos och Elis Örjes om behovet av en energipolitik som kan understödja en hållbar omställning.

https://www.bokus.com/bok/9789188224965/tiden-rinner-ut/ 

Gör en intresseanmälan

För att göra en intresseanmälan KLICKA HÄR

facebook Twitter Email